Xiaomi Scooter: усунення люфту труби керма вище механізму складання

З часом на китайських версіях самокатів а також ледве не з магазину в європейських версіях — починає люфтити кермо, переважно вперед-назад, і це при тому, що язичок і вісь механізму складання можуть бути вже замінені на нормальні варіанти і навіть правильно відрегульовані.
Місце утворення люфта в цьому випадку — стик труби керма і власне механізму складання. В цьому випадку доречно розняти це з'єднання і правильно його укріпити.

Відкручується гвинт кріплення пластикового замка та акуратно знімається сам замок

Відкручується гвинт кріплення пластикової заглушки замка складання та знімається сама заглушка

Ззаду труба керма фіксується шплінтом, який для звільнення труби зручніше забити всередину, наприклад гвинтом М4

Для полегшення розбирання точку з'єднання механізму складання і труби керма доречно декілька хвилин активно прогрівати будівельним або паяльним феном: в цьому випадку епоксидний клей всередині стане м'якшим і труба буде явно легше витягатися зі шліців

Всередині труби може бути різна кількість епоксидного клею, відповідно кермо може або досить просто вийнятися вгору зі шліців, або прийдеться певний час, впираючись одною ногою в деку, а руками тягнучи кермо вгору, поступово, рухаючи вліво-вправо-вперед-назад, зняти його

Як видно, в цьому випадку епоксидного клею було дуже мало (європейська версія)

Одразу можна вийняти зсередини шплінт, який був раніше проштовхнутий всередину, щоб надалі надійно зафіксувати трубу.

Для досягнення найкращого результату слід якнайкраще очистити обидві половини від залишків старого клею та обезжирити.

Також для кращої подальшої фіксації доречно зробити ножем, надфілем по трубі та шліцах декілька неглибоких косих подряпин — епоксидний клей дуже любить шероховатості.

Труба керма всередині обробляється аналогічно до шліців механізму складання

Епоксидний клей тут доречний виключно з металевим наповнювачем, так як потрібна найвища міцність і жодної пластичності (яка властива епоксидним клеям для пластику)

Клей може бути подібний і від інших виробників.

Ключові слова для пошуку - steel, metal, наповнювач із металу, сталі

Епоксидний клей замішується в рівних пропорціях протягом хвилини-двох для досягнення однорідної маси.

Готовий клей наноситься рівномірним шаром на обидві поверхні після чого вони збираються разом, а залишки клею одразу забираються вологою серветкою.

Одразу кріпиться і фіксується пластикове облицювання а також забивається шплінт, який можна зафіксувати цим же клеєм.

Наприкінці надівається пластиковий замок прапорця складання і самокат залишається у складеному стані на декілька годин (як правило, від 3-х до цілої доби), щоб клей повністю затвердів.

Після успішного проведення даної операції механізм складання повертає свою початкову чіткість і твердість, а водночас і однозначність керування.